top of page

UGT reclama negociació col·lectiva a la Conselleria d'Educació i Formació Professional

Actualizado: 12 jul 2022




La UGT assisteix a la concentració de la Junta de Personal Docent no Universitari, per reclamar la negociació col·lectiva de millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’ensenyament públic. La concentració ha tingut lloc de forma simultània davant la Conselleria d’Educació i Formació Professional i les delegacions territorials de Menorca i d’Eivissa. TOTS els sindicats hem denunciat de forma reiterada el caràcter merament informatiu que han adquirit les meses sectorials d’educació. És una constant, en les intervencions de les diferents forces sindicals, la crítica a la manca de voluntat negociadora de la Conselleria.

La UGT Ensenyament va presentar, en el seu moment, un recurs contenciós-administratiu davant el TSJIB per considerar que es vulnera el dret a la negociació col·lectiva.

En aquest sentit, també denunciàrem, a la Mesa Sectorial d’Educació del 10/06, l’esborrany de Decret de regulació de meses de participació per sectors de la comunitat educativa. Aquest decret afavoreix la participació de la comunitat educativa, aspecte que valoram positivament, però advertírem que no pot suposar la reducció de les competències de la MSE, ni suplantar la funció de les organitzacions sindicals. La concentració exigeix l’activació del grup de treball per a la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de Ensenyament informa l’ensenyament públic. Entre altres aspectes, es varen reivindicar, una vegada més (i fins que faci falta):

• La reducció de ràtios i hores lectives.

• L’aplicació efectiva de la reducció horària a TOTS els docents majors de 55 anys.

• La implantació de la carrera professional.

• Una dotació pressupostària del 7% del PIB de forma immediata.

• La reducció de la burocràcia en els centres


(*) Descarrega't la notícia completa al PDF annex a aquesta publicació


Negociació_col·lectiva
.pdf
Descargar PDF • 1.07MB

11 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page