top of page

INFORMACIÓ RELATIVA A LA MESA SECTORIAL D’EDUCACIÓ D’AVUI DIMECRES 27 DE SETEMBRE DE 2023



La UGT Ensenyament ha assistit avui a la sessió extraordinària de la Mesa Sectorial d’Educació amb el següent ordre del dia:

  1. Proposta de modificació de la resolució d'adjudicacions curs 2023-2024.

  2. Proposta de Resolució per la qual es regula la fase de pràctiques dels aspirants que han superat el procediment selectiu convocat per Resolució de la directora general de Personal Docent de 5 de desembre de 2022, per la qual es convoquen proves selectives d'accés al cos d'inspectors d'educació a les Illes Balears.

  3. Proposta de Resolució per la qual es regula la fase de pràctiques dels aspirants que han superat els procediments selectius convocats per Resolució de la directora general de Personal Docent de 16 de desembre de 2022 i per Resolució de la directora general de Personal Docent d'1 de febrer de 2023.

  4. Proposta de Resolució per la qual s'aproven les bases generals del procediment de selecció de professors experts.

  5. Proposta de Resolució per la qual s'aproven les bases generals del procediment de selecció de professors especialistes.

  6. Esborrany de proposta d'acord de consell de govern pel qual es declara d'interès públic el desenvolupament, com a segona activitat, d'intervencions en activitats de formació permanent del professorat no universitari del Programa per a la millora de la competència digital educativa #CompDigEdu en el marc del component 19 "Pla Nacional de Capacitats Digitals" del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, quan suposi més de 75 hores a l'any.

  7. Projecte d’ordre del conseller d’Educació i Universitats pel qual s’aproven les bases per a la selecció, el nomenament, l’avaluació, la renovació i el cessament dels directors de centres públics que imparteixen ensenyaments no universitaris en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.


Punt 1 – Reserva de places per aspirants amb discapacitat


La Mesa ha començat amb el primer punt de l’ordre del dia on la Conselleria ha explicat com es troba actualment la situació de les places reservades per a aspirants amb discapacitat. Han informat que després del procés d’estabilització no s'ha arribat al 2% de les places establertes a la convocatòria per a aspirants amb discapacitat i que l’administració té el compromís i l’obligació de cobrir. Han explicat que de les més de 200 places reservades pel torn 2, a aquestes convocatòries, només se n'han cobert unes 80.


Amb l'objectiu de reservar el 2% de les places en cada procés de substitució trimestral, la Conselleria ha proposat introduir un nou procediment per a les substitucions al principi de cada trimestre, amb l’excepcionalitat del primer trimestre de 2023-2024, i les places no ocupades per les persones interines que compleixin els requisits, s’oferiran a la resta de persones interines per tal de cobrir totes les places.


UGT-Ensenyament ha demanat quin és el percentatge actual que falta per cobrir el 2% global, al que la Conselleria ha indicat que es troba aproximadament a l’1%. Feta aquesta consulta, hem votat a favor d’aquest punt de l’ordre del dia.


Punt 2 – Fase de pràctiques dels aspirants al cos d'inspectors


UGT Ensenyament ha donat suport a aquesta proposta de resolució després que, de manera conjunta, s'hagi presentat una proposta que permet la reducció de la fase de pràctiques de cinc mesos a tres mesos, de forma excepcional. Aquesta reducció es podria aplicar en situacions específiques relacionades amb "els permisos i/o excedències per motius de conciliació de la vida personal, familiar i laboral, per raó de violència de gènere i per a les víctimes de terrorisme i els seus familiars directes (segons l'article 49 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, modificat per l'article 3 del Reial decret llei 6/2019, d'1 de març), en les situacions de risc durant l'embaràs o d'embaràs de risc, i en casos de força major degudament acreditats".


Punt 3 – Fase de pràctiques dels aspirants a personal docent


UGT Ensenyament ha donat suport a aquesta proposta de resolució després que, en col·laboració amb altres, s'hagi formulat una proposta que contempla la possibilitat de recusar la persona encarregada de la tutorització de la fase de pràctiques, tot respectant els límits establerts per la llei que també contempla els motius d’abstenció.


Punt 4 i 5 – Professors Experts i Professors Especialistes


Tot i que aquests punts no han estat sotmesos a votació, UGT-Ensenyament ha manifestat la importància de l'esforç realitzat per part de l'administració en la recerca d'una solució actual, encara que sigui temporal. Aquesta solució s'ha de desenvolupar dins del marc legal establert, que permetrà que, de manera excepcional, es puguin assignar tasques docents una vegada s'hagin exhaurit totes les convocatòries extraordinàries destinades als funcionaris interins.

A més, s'ha expressat agraïment pel compromís del Conseller a la recerca d'una solució que permeti al col·lectiu afectat, més enllà de les propostes presentades a la Mesa actual, trobar una inserció laboral en un context excepcional en un cos que s'extingeix. UGT Ensenyament sempre ha defensat la recerca d’una solució dins la legalitat que permeti que aquest col·lectiu quedi a extingir fins al final de la seva vida laboral.


Punt 6 – Proposta per augmentar les hores de compatibilitat d’una segona feina pública.


UGT Ensenyament ha suggerit que, en lloc d'augmentar les hores per falta de formadors de les competències digitals que hi ha actualment, es podria realitzar una nova formació i contractar nous formadors. No obstant això, la Conselleria ha indicat que, per raons administratives, a hores d’ara això no és possible. Insistim en la necessitat de crear un romanent de professionals formats en aquesta matèria i augmentar la plantilla.

Com que no s'ha obtingut cap vot a favor en aquesta qüestió, la Conselleria ha proposat retirar aquest punt de l'ordre del dia de la Mesa actual, amb l'objectiu de buscar una nova proposta i tornar-la a presentar en una pròxima reunió, tenint en compte les aportacions fetes a la Mesa.


Punt 7 – Projecte de preselecció, el nomenament, l’avaluació, la renovació i el cessament dels directors


Davant aquest punt, no s’ha dut a terme cap votació, la Conselleria ha exposat les bases i ha demanat quines aportacions es podien dur a terme. Per part d’UGT Ensenyament, s’ha recordat que no es va votar a favor de la creació del CFIRDE, ni el ROC per part de cap força sindical en anteriors meses sectorials i ha convidat l’Administració a reflexionar perquè es dona aquesta circumstància. Hi ha hagut un acord generalitzat de canviar el nom de CFIRDE a CEP a tot el projecte.


Conclusions En finalitzar la mesa, no hi ha hagut torn de paraula, per què era una mesa extraordinària, malgrat que el Director General ha volgut informar que al procés del divendres es posarien al tràmit ordinari de substitucions 4 places més a Menorca, 6 a Eivissa i 6 a Mallorca perfilades.

En finalitzar la mesa, no hi ha hagut torn de paraula, per què era una mesa extraordinària, malgrat que el Director General ha volgut informar que al procés del divendres es posarien al tràmit ordinari de substitucions 4 places més a Menorca, 6 a Eivissa i 6 a Mallorca perfilades.

81 visualizaciones0 comentarios
bottom of page