top of page

INFORMACIÓ RELATIVA A LA MESA SECTORIAL D'EDUCACIÓ DE DIVENDRES I DILLUNS, 20 I 23 D'OCTUBRE DE 2023

La UGT Ensenyament ha assistit a la Mesa Sectorial d'Educació juntament amb la resta de sindicats legitimats: STEI, ANPE, UOB i CCOO amb el següent ordre del dia:

  1. Proposta de convocatòria de concurs de trasllats d’àmbit autonòmic per als funcionaris dels cossos docents contemplats en la Llei orgànica d’educació.

  2. Proposta de convocatòria de concurs de trasllats d’àmbit autonòmic per proveir places vacants als cossos d’inspectors al servei de l’Administració educativa i d’inspectors d’educació.

  3. Proposta de modificació de les bases de la primera convocatòria per al reconeixement del primer tram de la part consolidable de la carrera professional dels funcionaris docents al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.


Punt 1 – Proposta de convocatòria de concurs de trasllats d’àmbit autonòmic per als funcionaris dels cossos docents contemplats en la Llei orgànica d’educació.


El Sector d'Ensenyament de UGT-Serveis Públics va demanar el 3 de maig de 2023 i repetidament al Ministeri d'Educació i Formació Professional que s'abordessin a la Mesa Sectorial del Personal Docent qüestions sobre l'estabilització de l'ocupació pública i el sistema d'ingrés docent així com el seu impacte en el Concurs de Trasllats. Desgraciadament, el Ministeri es va negar en rotund a fer cap actuació al respecte per no tenir el consens de les autonomies i, a més, estar en funcions. Així ho vàrem fer saber a la Conselleria d’Educació.


El passat divendres, dia 20 d’octubre, l’Administració ens va oferir a la Mesa Sectorial, treballar amb una proposta de concurs de trasllats limitada per la legalitat vigent. Aquest marc ha generat malestar i conflictes entre distints col·lectius de docents, atès que no existeix normativa autonòmica sobre la matèria, ni marge de maniobra per part de la Conselleria per donar resposta a la singularitat de les Illes Balears.

Amb aquesta realitat hem treballat des del primer moment per donar solucions prioritzant la seguretat jurídica i tractant d’aconseguir les millors condicions per a la totalitat dels docents.

  • Hem defensat la convocatòria del concurs de trasllats enguany i no prolongar més la incertesa que ha produït una situació extraordinària amb el procés d’estabilització. A més, és un dret dels milers de docents que volen participar voluntàriament per millorar les seves condicions laborals.

  • Hem treballat amb transparència i el màxim rigor jurídic per evitar improvisacions de darrera hora que acabàssin judicialitzant el concurs de trasllats amb els conflictes que això generaria cap als treballadors.

  • Volem que Conselleria tregui la major quantitat de places possibles per garantir que totes les persones que participen de manera forçosa obtinguin la seva destinació definitiva, amb els drets laborals que això otorga. Amb aquesta mesura també s’aconsegueix garantir el dret a la mobilitat donant més oportunitats al professorat que desitja canviar de centre i que el màxim de persones puguin quedar a les seves illes de residència.

  • Això passa per incloure les places generades i previstes fins 31 d'agost de 2024. Aquestes places són les generades per jubilacions, reduccions de jornada per ser majors de 55 anys i l’ampliació de plantilla orgànica derivada d’activar l’Acord Marc, pel qual es redueix la jornada laboral a 35 hores setmanals (punt 26), es redueixen les hores lectives d’infantil i primària a 23 hores (punt 11) i les de secundària a 18 hores (punt 10).

  • A l’obtenir la destinació definitiva els funcionaris de carrera podran demanar la comissió de serveis si consideren que la necessiten. La Conselleria ha de treballar per donar una resposta adequada i humanitzada que resolgui les distintes realitats que pateixin els docents davant els resultats del concurs de trasllats.

  • A més, l’Administració s’ha compromés a elaborar un marc legal propi per al proper concurs autonòmic que pugui ser modificable tècnica i jurídicament per establir el nostre barem. A petició del nostre sindicat, la Conselleria s’ha compromés a concretar amb un calendari l’elaboració d’aquesta nova normativa autonòmica.

Des d’UGT no renunciem ni renunciarem a fer compatible la seguretat jurídica amb els drets dels treballadors i amb aquest objectiu seguirem treballant per millorar les condicions dels distints col·lectius docents.


Punt 2 – Proposta de convocatòria de concurs de trasllats d’àmbit autonòmic per proveir places vacants als cossos d’inspectors al servei de l’Administració educativa i d’inspectors d’educació.


Conselleria ha presentat la seva proposta de concurs de trasllats per als cossos d’inspectors. Des de la UGT hem demanat que es tinguin en compte el màxim nombre de places possibles.


Punt 3 – Proposta de modificació de les bases de la primera convocatòria per al reconeixement del primer tram de la part consolidable de la carrera professional dels funcionaris docents al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Amb aquesta modificació s’inclouen a totes les persones que no es consideraven fins ara i que compleixin els requisits. S’obrirà un termini per renunciar al primer tram de carrera professional fins 31 de novembre per poder renunciar-hi. Els docents que no estiguin en actiu rebran aquest complement en el moment en que es reincorporin.

Des de la UGT hem tornat a insistir en que la carrera professional dels docents equivalgui a qualsevol altre professional funcionari de l’administració arribant a l’equiparació salarial real. L'Administració s’ha compromès a estudiar la inversió econòmica que això implica per donar una resposta.

43 visualizaciones
bottom of page