top of page

S'aprova l'increment del 0,5 % en les retribucions del personal al servei del sector públic

Bones notícies pels docents de l’ensenyament públic i concertat de les Illes Balears:


“Els empleats públics i els docents de l'ensenyament concertat de la Comunitat Autònoma cobraran un 0,5% més amb efectes des del gener per compensar en part l’alça de l’IPC”


Dijous 05 d'octubre de 2023 el Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat la pujada del 0,5% que cobraran a l'octubre i de manera retroactiva des de gener de 2023 al voltant de 3 milions i mig d'empleats públics.


La mesura, vinculada a l'IPCA de finals de setembre, i contemplada en l'Acord marc per a una administració del segle XXI signat pel Govern, UGT i CCOO és ja una realitat que continua contribuint a esmorteir el pes de la inflació sobre els salaris del sector públic i administracions.


Aquest 0,5% se suma a l'increment fix del 2,5% des de gener de 2023 que estipulava l'Acord, que recull per a 2023 una segona pujada variable del 0,5% que es cobrarà si el PIB nominal en 2023 supera el previst pel Govern.


Per a l'any que ve els empleats i empleades públiques tenen assegurat un augment fix del 2% més un 0,5% variable que es cobrarà si l'IPC harmonitzat de 2022, 2023 i 2024 supera el 8%.


Es cobrarà amb caràcter retroactiu i és consolidable.


Més informació a la web d'UGT Serveis Públics de les Illes Balears




103 visualizaciones
bottom of page