top of page

LA UGT ENSENYAMENT ILLES BALEARS EXIGEIX L'APLICACIÓ DEL RD800/2022 D'INTEGRACIÓ DEL PTFP A l’A1.


El Sector d’Ensenyament d’UGT Serveis Públics exigeix que, després de la publicació en el BOE del Reial Decret 800/2022 pel qual es regula la integració al Subgrup A1 dels professors tècnics de Formació Professional (PTFP) en el Cos de Professors d’ Ensenyament Secundari, per a aquells docents que reuneixen els requisits de titulació universitària, les CCAA i el Ministeri d’Educació i FP publiquin les convocatòries per a fer-lo efectiu de manera immediata.

Els efectes de la integració del professorat tècnic d’FP que reuneix els requisits seran amb caràcter retroactiu des de gener de 2021. Des d’UGT reclamam que el professorat interí de les especialitats que s’integren al Cos de Secundària també pugui ser integrat a l’A1, ja que compleixen amb els requisits de titulació per a impartir aquestes especialitats.


Així mateix, exigim a totes les Administracions educatives que iniciïn el procés de negociació amb els sindicats per a l’equiparació salarial de la resta del PTFP, inclòs el nou Cos de Professors Especialistes en Sectors Singulars de l’FP.


Valorant que el Reial Decret atén una reivindicació antiga del nostre sindicat i del col·lectiu afectat, UGT ja va presentar en el seu moment tant en la Mesa de Negociació del Personal docent no universitari del Ministeri d’Educació, com en el Consell Escolar de l’Estat, reivindicacions que no han estat ateses i que han de ser abordades de manera urgent:

  • Un acord entre el Ministeri d’Educació i FP i el d’Universitats per a establir mecanismes de convalidació de crèdits per experiència laboral i docent que permetin que tot el PTFP pugui integrar-se en el Subgrup A1.

  • Donar una solució al Professorat Tècnic que amb àmplia experiència docent i les especialitats de la qual han passat al Cos d’Ensenyament Secundari puguin continuar prestant serveis com a funcionaris interins i concórrer als processos selectius derivats de les ofertes d’ocupació pública.

Segons el parer d’UGT, el desenvolupament normatiu de la Llei d’FP que encara queda per abordar permet negociar totes aquestes qüestions pendents. Aquest reial decret que es publica avui és un pas important que ha de permetre la incorporació al Subgrup A1 dels Cossos docents (Mestres, Mestres de Taller d’Arts Plàstiques...). Qüestió que necessàriament ha de ser abordada en el futur estatut de la funció docent.


5 d'octubre 2022

75 visualizaciones0 comentarios
bottom of page