top of page

PROPOSTA DE NEGOCIACIÓ D’UN ACORD DE MILLORA DE LES CONDICIONS SOCIOLABORALS


La UGT Ensenyament va assistir ahir, dia 26 d’octubre de 2022, a la Mesa Sectorial d’Educació convocada per tractar la proposta, presentada per la Conselleria d’Educació i FP, de millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’ensenyament públic. La Conselleria presenta aquesta proposta per establir un marc de referència que inclogui la legislatura 2023-2027. Per part de la UGT Ensenyament, fidels al nostre compromís amb el diàleg, hem participat amb la voluntat d’aconseguir la concreció i compliment d’una sèrie de propostes que entenem han de ser d’aplicació immediata.


Així, amb relació a la proposta de CARRERA PROFESSIONAL, hem manifestat a la Conselleria d’Educació la necessitat d’aplicar un pagament a compte des de gener de 2023 en els següents termes:


  • Un PAGAMENT A COMPTE DE LA CARRERA PROFESSIONAL al personal amb més de cinc anys d'exercici docent.

  • I un altre PAGAMENT A COMPTE DE LA CARRERA PROFESSIONAL per al personal amb més de deu anys d'exercici docent.

Entenem que el compliment d’aquesta proposta seria una mostra de bona voluntat negociadora per part de la Conselleria i una primera passa cap a l’homologació salarial amb els treballadors i treballadores d’altres serveis públics de la CAIB (Salut i Serveis generals).


També consideram imprescindible el compliment de la proposta de REDUCCIÓ DE RÀTIOS, que estableixi màxims i no basada en ràtios mitjanes o la REDUCCIÓ D’HORES LECTIVES, proposta que ja apareix a l’Acord del 2015 signat per la Conselleria amb algunes forces sindicals.


Demanam a la Conselleria d’Educació que treballi, en el marc del Govern de la CAIB, per aplicar de manera immediata els acords de pujada salarial i drets dels empleats públics acordats pel Govern central i els sindicats UGT i CC.OO.

L’aplicació d’aquestes mesures no tan sols repercuteixen en la millora de les condicions sociolaborals dels docents, també són cabdals per a la millora educativa. Finalment, volem manifestar la nostra opinió sobre aquesta convocatòria per part de la Conselleria:


  1. L’Acord de 2015 no pot ser el punt de partida de la negociació. La fase de recuperació que esmenta el document de propostes en els antecedents s’havia d’haver resolt, com a tard, el 2019. L’incompliment d’alguns punts d’aquest acord, que la UGT Ensenyament NO VA SIGNAR, és responsabilitat de l’Administració i de la inacció dels sindicats que el signaren o li donaren suport i que compten amb majories més que suficients per haver exercit la pressió necessària davant la Conselleria.

  2. Estam en el tram final de la legislatura 2019-2023, i és una vergonya que no s’hagi abordat aquesta millora fins ara, especialment després de l’esforç dels treballadors i treballadores de l’ensenyament públic. Ara bé, nosaltres hi aportarem amb rigor i serietat, exigint el compliment d’allò que signem, si s’arriba a un acord.



236 visualizaciones
bottom of page