top of page

RESUM DE LA MESA SECTORIAL D’EDUCACIÓ: ACORD DE MILLORA DE LES CONDICIONS SOCIOLABORALS



23 de febrer de 2023


Avui, 23 de febrer de 2023, s’ha celebrat la continuació de la mesa sectorial d’educació per tractar un possible acord de millores sociolaborals. El quart esborrany que ha presentat l’administració, acosta postures i situa la possibilitat d’acord a prop. Han millorat els aspectes principals que les diferents forces sindicals vàrem proposar en la mesa anterior:

  • Carrera professional: han augmentat les quantitats econòmiques i la seva aplicació inicial s’avança al setembre del 2023. La UGT Ensenyament ha demanat la introducció d’una clàusula de revisió per a garantir que es mantengui el poder adquisitiu d’aquests imports. L’administració ha acceptat aquesta petició i s’establiran mecanismes per a la seva revisió i actualització. Igualment, mentre es defineix el model de carrera es farà un pagament a compte, tal i com demanàrem a la mesa tècnica del passat 26 d’octubre del 2022.


  • Hores lectives: es redueix el termini previst per a la implementació de la reducció d’hores lectives a dos cursos (secundària) i es concreta l’assoliment de les 23 hores a l’educació infantil i primària.

  • Reducció de ràtios: s’aposta per la fórmula ràtios màximes (no mitjanes) que serà aplicable a tots els centres, vinculat a un pla d’infraestructures i apostant per a una reducció del 20% de les ràtios màximes; atenent de forma prioritària als centres d’atenció preferent i als que tenen un ISEC inferior a -0’25.


  • Es concreten els terminis per aquelles propostes que quedaven poc definides:


  • Compatibilitat del complement de tutoria amb el de cap de departament i possibilitat d’augmentar el de tutoria per la via de la carrera professional.; revisió de llicències d’estudis i de permisos; reducció de mitja jornada voluntària no retribuïda; actualització del fons social; no penalització de les baixes inferiors a cinc dies; protocol contra les agressions als i les docents; pla d’igualtat; revisió del catàleg de malalties professionals.


  • Igualment, s’han introduït alguns punts que també valoram positivament, com ara la reducció en un 50% de les taxes de participació en els procediments selectius. També s’analitzarà la manera d’equiparar als professors tècnics de formació professional que, tot i no tenir la titulació disposen d’una àmplia experiència professional i els mecanismes per fer efectiva la reducció d’hores als funcionaris interins majors de 55 anys.


L’acord preveu una comissió de seguiment del seu compliment que es reunirà, com a mínim dues vegades cada curs.

El dilluns 27 de febrer a les 11:00 h seguiran les negociacions.

176 visualizaciones
bottom of page