top of page

RESUM DE LA MESA SECTORIAL D’EDUCACIÓ: ACORD DE MILLORA DE LES CONDICIONS SOCIOLABORALS


Ensenyament Informa


27 de febrer de 2023


“Perquè és possible que els molts, encara que individualment no siguin homes bons, quan s’ajunten siguin millors que els que ho són, no individualment sinó col·lectivament” (Aristòtil, Política).


Avui, 27 de febrer de 2023, s’ha reunit la mesa sectorial d’educació formada pels sindicats amb representació per seguir tractant l’acord de millores sociolaborals i educatives. Aquesta és la vuitena reunió per tractar el contingut i aplicació del possible acord. Totes les parts han aportat en positiu per fer viable el millor acord possible. Cal esmentar el clima de diàleg efectiu que han tingut les diferents trobades, i esperam que a partir d’ara aquesta sigui la tònica general de les meses de negociació. Sempre és millor cercar l’acord que la imposició unilateral.


El darrer esborrany presentat per part de l’Administració ha introduït alguns canvis en el redactat que ajuden a concretar tot un seguit de propostes, especialment les referides a:


  • Carrera professional: s’obre la possibilitat, en funció de la cojuntura econòmica, d’avançar el pagament del tercer tram al setembre de 2026. És concreta l’actualització dels complements d’acord amb la resta de treballadors i treballadores dels serveis públics de la CAIB.


  • Hores lectives: s’establirà, mitjançant les properes instruccions d’horaris per al curs 2023-2024, un màxim de 18 hores de docència directa a secundària i 24 hores a primària. Si es superen aquests màxims s’obtindrà una compensació horària per cada hora de més. Igualment l’hora de tutoria sense atenció directa d’alumnes, s’entendrà com a docència directa als efectes abans exposats. S’avança al curs 2024-2025 l’assoliment de les 23 hores quan l’esborrany anterior parlava de tres cursos.


  • Reducció de ràtios: la referència a l’ISEC dels centres públics per determinar les ràtios es redueix a -0’20 i es concreten les ràtios màximes en 22 alumnes per aquests centres i de 20 per als centres d’atenció preferent. Per a la resta de centres s’establirà una reducció mínima del 10% i a partir del 2026 s’acordarà un pla per arribar a la reducció del 20% en tots els centres.


  • Altres qüestions. Es concreta la calendarització de diferents aspectes a negociar en un futur:


  • Regulació en el marc de la normativa aplicable, dels permisos de maternitat-paternitat de mitja jornada. Aquesta regulació serà tractada a la Mesa Sectorial durant el curs 23-24.


  • Negociar en la Mesa Sectorial d’Educació, a partir del curs 23-24, una millora de les condicions en l’exercici de les funcions tutorials del personal docent.


  • Revisió durant el curs 23-24 i nova regulació, prèvia negociació en la Mesa Sectorial d’Educació, de les instruccions sobre l’horari dels docents per a implementar en la professió docent les 35 hores de jornada laboral. Aquesta nova regulació ha d’entrar en vigor en el curs 24-25.


La Conselleria i els sindicats presents a la mesa sectorial, ens hem donat fins dimarts per analitzar la proposta definitiva i determinar la posició de cada un.

180 visualizaciones
bottom of page