top of page

RESUM DE LA MESA SECTORIAL D’EDUCACIÓ DE DIA 10 D’OCTUBRE DE 2022.




La UGT Ensenyament va assistir a la Mesa Sectorial d’Educació on es tractaren els següents punts de l’ordre del dia:


  1. Proposta de convocatòria de concurs de trasllats d’àmbit estatal a cossos docents.

  2. Proposta de convocatòria de concurs de trasllats d’àmbit estatal a cossos d’inspectors al servei de l’Administració educativa i a cossos d’inspectors d’educació.

  3. Proposta de resolució per la qual es fixen els criteris específics per establir les plantilles orgàniques dels centres docents públics d’ensenyament no universitari de les Illes Balears per al curs 2023-2024.

Tan pel que fa al punt 1 i 2, la principal novetat és la introducció d’un canvi substancial en relació amb el barem de l’experiència en el cos: gràcies a una demanda presentada per la UGT, el Tribunal Suprem ha fixat l’obligació de reconèixer l’experiència docent com a funcionari interí i funcionari en pràctiques.


La resolució es publicarà al BOIB el pròxim 13 d’octubre. El termini per presentar sol·licituds serà del 17 d’octubre al 7 de novembre.


S’introdueix la possibilitat de seleccionar places d’orientació al Conservatori. Així mateix, els docents de Secundària podran sol·licitar places a les escoles d’arts (Batxillerat Artístic).

Les places dels Camps d’Aprenentatge desapareixen del CT, ja que aquestes places s’adjudiquen per la via de Comissió de Serveis.


Pel que fa al punt 3 sobre els criteris específics per a la confecció de les plantilles orgàniques, l’Administració ha de fixar un mínim del 92% de la plantilla en compliment de la normativa d’estabilització. En aquest sentit, s’entén la inclusió de les places tipificades com a vacants en els processos d’adjudicació de destinacions provisionals.


Juntament amb la resta de sindicats, hem reivindicat que per establir plantilles es faci el càlcul sobre 18 i 23 hores lectives a l’Educació Secundària i a l’Educació Infantil i Primària, respectivament.


Fora dels punts establerts a l’ordre del dia, se’ns ha informat que les dates previstes per a la presentació de sol·licituds en el concurs de mèrits seran entre el 21 de novembre i el 21 de desembre. La distribució de les places per especialitats es coneixerà quan es publiqui la resolució corresponent.


85 visualizaciones0 comentarios
bottom of page