top of page

SETMANA EUROPEA DEL DOCENT

Fem més atractiva la professió docent!


Sense docents, les escoles són espais inerts. Sense docents, l’educació no existeix. A tots els nivells d'educació, el professorat és essencial per brindar una educació de qualitat a les nostres generacions presents i futures.


Des del Sector d'Ensenyament d'UGT Serveis Públics denunciem la inestabilitat pressupostària destinada a l'educació pública i les pressions de determinades CCAA governades per la dreta per a la privatització, la contractació insuficient de professionals i l'empitjorament de les condicions laborals. Sota aquesta situació ens enfrontem a l'escassetat de docents en algunes especialitats, a un percentatge del 40% de personal docent que té més de 50 anys i a un estatus decreixent de la professió, creant una amenaça a una educació de qualitat per a tothom.


Per això, a la Setmana europea del Docent, UGT Ensenyament s'uneix a la campanya europea per fer atractiva la professió docent i que vagi acompanyada de millores en les condicions laborals. Les 127 organitzacions que formen part del Comitè Sindical Europeu per a l'Educació, del qual la UGT, en forma part, han establert 10 demandes clau per exigir als responsables de les polítiques educatives la garantia que els sistemes educatius finançats amb fons públics tinguin prou personal per oferir una educació pública de qualitat per a tots i totes.


Són les següents:

1.- Promoure l'autonomia professional.

2.- Oferir retribucions competitives amb relació a altres àmbits professionals amb la mateixa qualificació.

3.- Donar suport a la carrera professional per garantir la fidelització del docent.

4.- Assegurar un desenvolupament professional de qualitat.

5.- Integrar la igualtat i la diversitat.

6.- Mantenir condicions de treball segures i protegides.

7.- Regular el control de la càrrega de treball i l’equilibri entre la vida personal i laboral.

8.- Crear una cultura escolar democràtica.

9.- Garantir el diàleg social.

10.- Valorar, respectar i potenciar la professió docent.

En aquesta Setmana europea del professorat feim una crida per ressaltar el paper vital que exerceixen els docents i personal educatiu per dotar les generacions presents i futures de les competències i habilitats que necessiten per al seu futur.


A UGT valorem, respectem i potenciem la professió docent.



84 visualizaciones0 comentarios
bottom of page