top of page

ELS DOCENTS DAVANT L’APLICACIÓ DE LA LOMLOE: CRÒNICA D’UN ESCENARI ANUNCIAT.



Benvolguts companys i companyes,


Ara fa un mes de l’inici de curs i des de la UGT Ensenyament volem fer un breu recull de quina ha estat la nostra posició davant l’aplicació de la LOMLOE. Ens agradaria poder dir que ens equivocàrem amb el pronòstic, però, malauradament, la realitat i el temps han confirmat els nostres auguris.


Abans de res, hem de deixar clar que les atribucions i competències del nostre sindicat se centren en els aspectes sociolaborals i de l’impacte que sobre aquests se’n puguin derivar de l’aplicació dels canvis normatius.


La gran majoria de la comunitat educativa i de les forces polítiques es varen posicionar, en el seu moment, en contra de la LOMQUE, manifestant la necessitat de substituir-la. Des de la UGT Ensenyament ens hauria agradat que, tant en la seva elaboració com en el seu desplegament, s’hagués comptat, de manera decidida, amb la participació dels docents.


Les principals queixes que manifesten els docents davant la implementació de la LOMLOE coincideixen amb la posició que des de la UGT Ensenyament hem manifestat en diverses ocasions:

  • Autonomia pedagògica, poder de decisió dels claustres, precipitació, necessitats formatives, instruccions d’avaluació, ràtios, hores lectives, reducció de burocràcia…

Podeu trobar referències a tots aquests temes en el següent recull:


En ambdues Meses Sectorials ja denunciàvem l’escàs marge temporal per a l’aplicació dels currículums, l’excés de tasca burocràtica, la manca de formació específica, la necessitat de reduir ràtios i hores lectives per a la seva aplicació adequada i reclamàvem una millora de les condicions sociolaborals dels treballadors i treballadores de l’ensenyament que compensàs el seu esforç sostingut, especialment, durant la pandèmia de la Covid-19.

  • Algunes de les valoracions que férem sobre la Lleib, també advertien sobre la necessitat de comptar amb els docents i respectar la llibertat de càtedra, no imposar models metodològics i acompanyar aquests canvis de millores laborals (ràtios, hores lectives, carrera professional…).

  • També volem recordar que la UGT Ensenyament va ser el primer sindicat a advertir a la Conselleria d’Educació del malestar dels treballadors i treballadores de l’ensenyament el mateix dia d’inici de les activitats lectives, el passat 12 de setembre (Diario de Mallorca, Ara Balears) i advertíem a la Conselleria d’Educació del resultat de la seva intransigència: CONFLICTE I MOBILITZACIÓ.

  • Finalment, exigírem la rectificació de les instruccions d’avaluació, i efectuàrem diferents aportacions a la Mesa Tècnica. També reconeixem la rectificació i modificació de les instruccions per part de l’Administració.

Per aquests motius i en coherència amb la postura manifestada pel nostre sindicat, ens adherim a les convocatòries de vaga i mobilització del dia 18 d’octubre de 2022.

110 visualizaciones0 comentarios
bottom of page